31 Ekim 2012 Çarşamba

Strawberry Eco Bag

 Japonya'da süpermarketlerde alışveriş yaptığınız zaman poşetten 5 yen para alıyorlar.Sanırım bu uygulama 2008 yılında başladı.Çünkü ben ilk geldiğimde yoktu.Diğer alışveriş yerlerinde yok bu uygulama dediğim gibi sadece süpermarketlerde.
Bu sebeple genelde herkes yanında eco bag taşır ya da market sepeti.Eco bag kapandığında avucunuza sığabilen ama açtığınız zaman market alışverişinizi alabilen çantalara denir.
Ve Japonya'da milyon tane deseni bulunur.

 Japonya'da Gördüm bloğu için sitelerde dolanırken buna rastladım.Vallahi içim gitmedi değil.Ama evdeki eco bag miktarını düşününce almamam gerekir.Çünkü böylesi hiç eco değil.
Ama çok güzel yahu!!!

Bu arada benim annem de bunu Türkiye'de uyguluyor bir süredir.Satıcılar ısrarla plastik poşete koymaya çalışsalar da annem bir şekilde ikna ediyor.

Plastik poşetlerin çevreye verdiği zarar büyük.Siz de mümkün olduğunca fazladan poşet almazsanız belki bir şeyleri başlangıcı olabilirsini Türkiye'de.

---------------------------

Bu arada Yolun Neresindeyim bloğumda bir alışveriş videosu çekmiştim.Buradaki sistemi anlatan.

Japonya'da market alışverişi için buraya tık tık

4 yorum:

  1. bu çileklerden Türkiye'de de var, çoook sevimliler... Bence de çok güzel bir uygulama :)

    YanıtlaSil
  2. aaa bende de var aynısından :) 3-4 tane falan herhalde :D diğer çeşitlerini söylememe bile gerek yok :)

    YanıtlaSil
  3. Bugün pazarda çekik gözlü bir amca (Çinliymiş) satıyordu. Burada gördüğüm için açtım hemen a a dedim alış veriş poşeti (havam batsın) burada görmesem ne ki bu derdim.. :) Ama gerçekten çok güzel bir şey çok kullanışlı :)

    YanıtlaSil